Κατάδυση

Ανακαλύψτε τις υποβρύχιες καταδύσεις στη Σάρτη. Η κατάδυση γίνεται σε μέγιστο βάθος περίπου 30m/98.4ft και είναι κατάλληλη για όλους, η μέση ορατότητα είναι 10-20 μέτρα και η πρόσβαση στην περιοχή κατάδυσης γίνεται με βάρκα.
Έτοιμοι για μια νέα πρόκληση; Γιατί να χάσετε τα αξιοθέατα, τους ήχους και τις αισθήσεις ενός νέου συναρπαστικού υποβρύχιου κόσμου με καταδύσεις ανακαλύψεων; Στα οργανωμένα καταδυτικά κέντρα, στην ανατολική ακτή της Σιθωνίας, οι εκπαιδευτές κατάδυσης θα σας ξεκινήσουν με τη θεωρία και την εξοικείωση με τον εξοπλισμό που χρησιμοποιεί ένας δύτης και αμέσως μετά θα βουτήξετε για να ανακαλύψετε στο βυθό τα εξωτικά ψάρια και φυτά. Για αρχάριους και έμπειρους, αλλά και ειδικά μαθήματα κατάδυσης για τις εξετάσεις Padi (Δύτης ανοιχτής θάλασσας).

Περιοδεία με Goa Kajak

Ξεκινώντας από τη Σάρτη θα διασχίσουμε την πανέμορφη νότια ακτή της Σιθωνίας. Εκπληκτικοί βραχώδεις σχηματισμοί και απίστευτοι χρωματισμοί νερών συνθέτουν ένα μαγευτικό σκηνικό. Μπορείτε να απολαύσετε κωπηλασία, εξερεύνηση, κολύμπι, καταδύσεις ή απλά ξεκούραση στην παραλία. Ανάμεσα στα κυριότερα σημεία της εκδρομής είναι η παραλία Goa με το περίφημο Goa beach-bar, το σπήλαιο όπου μια αποικία νυχτερίδων δίνει πάρτυ λίγο πάνω από τους ώμους σας, το μικρό βραχώδες νησί, και μερικά πολύ ενδιαφέροντα και όμορφα πετρώματα κατά μήκος της διαδρομής. Σημειώσεις: Δεν απαιτείται εμπειρία σε Kajak, απαιτείται μέτριο επίπεδο εκγύμνασης.

Πεζοπορία

Το περιβάλλον στη Σάρτη έχει όμορφα μονοπάτια πεζοπορίας. Μπορείτε να περπατήσετε μέσα σε καταπράσινα μονοπάτια με πεύκα και ταυτόχρονα να έχετε θέα στα πολύχρωμα νερά του Βορείου Αιγαίου. Υπάρχουν διαφορετικές περιηγήσεις πεζοπορίας από άποψη δυσκολίας. Μπορείτε να επιλέξετε βουνό ή παραλία. Με την επιλογή του βουνού μπορείτε να επισκεφθείτε τον παλιό μύλο, τις πηγές νερού της Σάρτης ή στην κορυφή να ρίξετε μια ματιά στην Ίταμο. Υπάρχει το δέντρο της Ίταμου, ένα από τα παλαιότερα δέντρα στον κόσμο. Στην παραλία μπορείτε να επισκεφθείτε τους κόλπους του Καρχαριά η και άλλους μικρούς κόλπους.

Ιππασία

Στην πλάτη ενός αλόγου μπορείς να βρεις την πραγματική ελευθερία. Αλλά για να μπορέσεις να το ιππεύσεις, θα πρέπει να εξασκηθείς με τη βοήθεια έμπειρου εκπαιδευτή. Στον στάβλο έξω από το χωριό μπορείτε να γνωρίσετε τα άλογά με τα οποία θα διασχίσετε μια διασκεδαστική διαδρομή μαζί με άλλους αναβάτες σε βουνό ή θάλασσα. Απολαύστε το συναρπαστικό περιβάλλον και την φύση, στην ανάπαυλα από την ηλιοθεραπεία. Μη ξεχάσετε να φορέσετε καπέλο.